Laatste nieuws

Werkdag 29 april groot succes

Werkdag 29 april 2023.

Kort samengevat: De werkdag was een groot succes!

Een opkomst van zo’n 30 man waaronder veel nieuwe gezichten een positieve sfeer én het goeie weer hebben er voor gezorgd dat de kluslijst (bijna) volledig afgevinkt is.

Vanaf de start om 8 uur ging iedereen voortvarend aan de gang, palen werden schoongekrabd, de steiger werd geboend en rond het clubhuis werd schoongemaakt en geschilderd. Ook in de Kajuit werd alles gesopt en klaargemaakt voor het nieuwe watersportjaar.

De nieuwe terrasreiniger werkt uitstekend, nadeel is dat we best wel veel steigers hebben en deze reiniger maar 2 plankbreedtes per keer “pakt”, maar dankzij de roterende borstel en de wateraansluiting is het apparaat door iedereen eenvoudig te gebruiken. Reiniger en verlengsnoer staan in het klushok dus als het bij jou op de steiger glad wordt kan je dit apparaat zo pakken, even vragen om de sleutel dan.

Veel paalkoppen van de achterpalen zijn ook weer van een fris laagje witte verf voorzien, ook de paalkoppen op de steigers worden gedaan.

Ook zijn er al veel steigerplanken vervangen, de rotte delen waar we niets meer mee kunnen zijn afgevoerd en de delen die nog oké zijn liggen weer in het klushok om gebruikt te worden om de zij-steigers op te knappen. 

Wat is er nog te doen? Er moeten nog wat steigerplanken vervangen worden.

Misschien dat we hier nog een extra werkdag(deel) voor organiseren, zoals het deze keer ging was het prima, met 2 á 3 teams die planken verwijderen en plaatsen en een man of 4 die planken aan en afvoert gaat het werk bijzonder vlot. Hoe we dit vorm gaan geven komt nog in een nieuwsbrief langs.

Verder gaan we nog luiwagens (harde bezems dus) over de steigers verdelen. Bij verschillende lichtpunten worden ze neergezet. Voor algemeen gebruik.

Al met al een geslaagde werkdag, voor de inwendige mens werd gezorgd door Albert en z’n team en om 4 uur sloten we het af met een biertje plus bitterbal op het terras voor de kajuit.

Iedereen die aanwezig was Bedankt en allen een schitterend vaarseizoen gewenst namens het bestuur!