Laatste nieuws

Stremming sluizen Afsluitdijk

Hinder voor scheepvaart door inspectie sluizen van Afsluitdijk
 

Den Oever De Stevin- en de Lorentzsluizen in de Afsluitdijk worden de komende weken aangepakt door Rijkswaterstaat. Van 12 tot en met 14 september zijn de Stevinsluizen bij Den Oever aan de beurt, van 19 tot en met 23 september volgen de werkzaamheden aan de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand.

Dagelijks wordt er tussen 08.00 en 17.00 uur gewerkt aan de sluizen. De scheepvaart moet dan rekening houden met een langere wachttijd of extra vaartijd. Het wegverkeer zal volgens Rijkswaterstaat geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

De sluisdeuren zijn tijdens de werkzaamheden buiten werking. Er wordt gemeten of de sluisdeuren en aangrijppunten goed zijn afgesteld, dit is onderdeel van een jaarlijkse inspectie. Gelijktijdig voert Rijkswaterstaat een aantal werkzaamheden uit bij de nieuwe keersluis in Den Oever: de ’aanvaarbeveiliging’ voor de sluis wordt geplaatst, de sluisdeuren worden getest en een cameramast wordt verhoogd.
 

Van 12 tot en met 14 september kan de scheepvaart tussen 08.00 en 17.00 uur geen gebruik maken van de Stevinsluizen, dan moet er omgevaren worden via de Lorentzsluizen.

De grote kolk van de Lorentzsluizen wordt van 19 tot en met 21 september aangepakt, dan kan er tussen 08.00 en 17.00 uur omgevaren worden via de kleine kolk. Andersom geldt dat voor 22 en 23 september.