Laatste nieuws

Het bestuur van Watersportvereniging Texel wenst al haar leden een

mooi vaarjaar 2023

U komt toch zeker ook op de WSV nieuwjaarsreceptie?

           Zondag 8 januari vanaf 17:00 uur in De Kajuit

Ook partners zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje.

 

 

 

Hinder voor scheepvaart door inspectie sluizen van Afsluitdijk
 

Den Oever De Stevin- en de Lorentzsluizen in de Afsluitdijk worden de komende weken aangepakt door Rijkswaterstaat. Van 12 tot en met 14 september zijn de Stevinsluizen bij Den Oever aan de beurt, van 19 tot en met 23 september volgen de werkzaamheden aan de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand.

Beste leden,

Het lijkt er op dat we de grauwe coronadeken die ons allemaal in het doen en laten belemmerde (voorlopig) in de oude dekenkist hebben kunnen opbergen. Hoog tijd dus voor om in verenigingsverband weer eens wat te gaan doen. Er valt volgens mij genoeg bij te praten. Er zijn boten gekocht, verkocht, reizen gemaakt... stof genoeg!  Maar ook hoog tijd om met z'n allen weer eens te gaan zeilen, varen. Om deze handschoen eerst maar voorzichtig op te pakken heb ik bedacht niet meteen een weekendtocht te organiseren, maar eerst met een aantal boten een rondje te varen op een zaterdagmiddag. Kalm aan beginnen...

   

  UITNODIGING

 VOOR EEN  
 GEZELLIGE EN    
 LEKKERE
 MOSSELAVOND 

Voor wie echt geen mosselen lust of verdraagt kan een smakelijk alternatief verzorgd worden.

Datum:            Vrijdag 18 november
Tijd:                 18.00 uur
Plaats:             De Kajuit
Prijs:                € 22.50 pp

Dit is voor de mosselen of het alternatief met frites, salade, stokbrood, sausjes en inclusief drankjes 

Attentie:
Gezien de beperkte ruimte in de Kajuit kunnen maximaal 35 mensen deelnemen aan de maaltijd. De eerste 35 aanmelders veroveren een plaats.

Aanmelden kan t/m 12 november via: bDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Svp daarbij aangeven of je (hopelijk) voor de mosselen gaat of het alternatief. Partners zijn natuurlijk ook welkom.

Na aanmelding ontvangt je een e-mail met daarin bericht of je bij de eerste 35 aanmelders zit en het bankrekeningnummer waarop het bedrag moet worden overgemaakt. 

Je aanmelding is definitief als de betaling is ontvangen

We hopen op een welgevulde Kajuit op de 18e. Wij hebben er zin in!

Een hartelijke groet van het organiserend comité

Rob Arensman, Joyce Swemle, Ina Pool, Mabel Mantje, Greet Swabedissen en Bep Broere
 

Beste leden, Texel is weer favoriet voor de watersporters. Het is weer druk in de Waddenhaven en dat betekent dat er door de passanten volop gebruik gemaakt wordt van vrije ligplaatsen in onze haven van de Watersportvereniging.
Om dat in goede banen te leiden is het daarom van het grootste belang dat u zich afmeldt wanneer u vertrekt en ook aangeeft wanneer u terug komt.
Dit voorkomt misverstanden. 

De eindejaarstocht van afgelopen zaterdag was een groot succes. Er deden zo'n 16 boten mee, met totaal zo'n 30 bemanningsleden. De toch werd georganiseerd door Rob Arendsman en die heeft wel vaker met dat bijltje gehakt, dat was duidelijkte merken.

Op 25 april werd Hans Eelman uitgenodigd voor een "bespreking" in de Kajuit. Van zijn vrouw had hij al afscheid genomen, want zij zou een reisje maken. Hans was totaal overvallen, verbluft, maar ook verrast, toen niet zij alleen, maar ook het voltallig bestuur van de WSV en Jook Nauta als erelid in de Kajuit zaten om hem te verwelkomen.

Vacature:
Het huidige bestuur is op zoek naar nieuwe bestuursleden. In de laatste ALV is aangegeven dat een aantal bestuursleden tegen het einde van de termijn aanzit, versterking van het huidige bestuur is op korte termijn gewenst.

Ledenvergadering

Op 22 april hadden we een historische ledenvergadering. Vooral de situatie rond de nieuwe steigers en intensievere samenwerking/overname met de Waddenhaven had de aandacht. Jook Nauta en Martin Warnaar vormden de commissie en hadden dit goed voorbereid. Na de presentatie van Jook werden er kritische vragen gesteld. Dit verliep in een positieve en opbouwende sfeer. De vergadering was het eens met de voorstellen, maar het één en ander moet nog goed uitgewerkt worden. De commissie werd uitgebreid met een drietal kritische leden. Met elkaar zullen ze aan het werk om de haalbaarheid en uitvoering vorm en inhoud te geven. Dit geeft hoop voor de toekomst, zodat we een veilige haven met nette uitstraling krijgen.

Pagina 1 van 6