Laatste nieuws

Erelidmaatschap Hans Eelman

Op 25 april werd Hans Eelman uitgenodigd voor een "bespreking" in de Kajuit. Van zijn vrouw had hij al afscheid genomen, want zij zou een reisje maken. Hans was totaal overvallen, verbluft, maar ook verrast, toen niet zij alleen, maar ook het voltallig bestuur van de WSV en Jook Nauta als erelid in de Kajuit zaten om hem te verwelkomen. Nadat hij enigszins bekomen was en een kopje koffie met gebak genuttigd had, liet voorzitter Willem Oosterhaven weten dat Hans benoemd werd als erelid van de vereniging. Hans werd geprezen om zijn werkzaamheden voor de vereniging, nu nog steeds en zeker ook in het verleden waar hij een grote inbreng had in het ontstaan van de vernieuwde WSV, daar waar de haven nu is. Het certificaat voor het erelidmaatschap werd hem overhandigd door Willem. Marijke, de vrouw van Hans werd verrast met een bloemetje. Daarna werd er in een ontspannen sfeer en een iets bijgekomen Hans nog lang nagepraat over wat er alemaal gebeurd was met betrekking tot de haven.

Ook hier van harte gefeliciteerd Hans, je hebt het verdiend. 

De vereniging kent nu twee ereleden. Een paar jaar geleden werd Jook Nauta al benoemd als erelid.

Beste watersporters

De sluitingstocht, één van de hoogtepunten van het jaar gaat helaas niet door. Er waren te weinig aanmeldingen. Misschien komt dat doordat het te kort dag was, maar hoe dan ook, we hopen deze traditie het volgend jaar met groot succes voort te kunnen zetten.

Voor nu nog een fijne nazomer met veel vaarplezier.

Namens het bestuur,

Albert Meijer

Ledenvergadering

Op 22 april hadden we een historische ledenvergadering. Vooral de situatie rond de nieuwe steigers en intensievere samenwerking/overname met de Waddenhaven had de aandacht. Jook Nauta en Martin Warnaar vormden de commissie en hadden dit goed voorbereid. Na de presentatie van Jook werden er kritische vragen gesteld. Dit verliep in een positieve en opbouwende sfeer. De vergadering was het eens met de voorstellen, maar het één en ander moet nog goed uitgewerkt worden. De commissie werd uitgebreid met een drietal kritische leden. Met elkaar zullen ze aan het werk om de haalbaarheid en uitvoering vorm en inhoud te geven. Dit geeft hoop voor de toekomst, zodat we een veilige haven met nette uitstraling krijgen.

Werkdag

De dag erna, op 23 april was de jaarlijkse werkdag. Zo'n 20 leden kwamen met hamers, beitels, boormachines, enz  vanaf 8.00 uur opdraven om onze haven er weer fris en netjes uit te laten zien. Ook aan de veiligheid werd gedacht. Rotte delen van de steigers werden vervangen. Het is teveel om op te noemen, maar we kunnen het vaarseizoen weer met genoegen tegemoet zien. Toss Dros voorzag ons van heerlijke appeltaart voor bij de koffie en broodjes voor de lunch. Dus ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Bedankt enthousiaste leden!! Waar zouden we zijn zonder jullie!

Op 12 mei is het jeugdzeilen weer enthousiast van start gegaan. Onder de bezielende leiding van Frans, Matthias, Elwin en Klaas worden de leerlingen de grondbeginselen van het zeilen bijgebracht. De kinderen hadden er zin in zoals op de foto's te zien is. Goed voor de toekomst, zo blijft onze haven vol. Leuk om te zien hoe de jongelui genieten.

 

 

 

Op 17 en 24 april waren dit jaar de werkdagen. Twee dit keer omdat het vorig jaar afgelast is in verband met Corona. Daarvoor een keer ingekort vanwege slecht weer. Gelukkig was het dit jaar mooi weer. Er was veel werk aan de winkel. Per dag kwamen er zo'n 18 leden en zo kon er veel werk verzet worden. Dit jaar zijn de liggelden verhoogd, maar zijn nog altijd relatief laag. Dit is mede te danken aan deze actieve leden. Werk dat zij verrichten, hoeft niet uitbesteed te worden en dat scheelt de Watersportvereniging veel geld. Veel dank dus aan deze leden.

Het zal velen al bekend zijn dat het vanaf vrijdagmiddag flink gaat stormen. Zoals het er nu voor staat verwacht men windkracht 10 met stoten van 12bft. Daarbij wordt morgenavond een verhoging verwacht van NAP + 220.  Vooral voor de winterliggers is het zaak regelmatig te checken of het schip goed ligt afgemeerd, regelmatig te hozen en het doorslijten van lijnen te voorkomen of te vervangen.   Voor degenen die in een box liggen is het van belang te weten dat bij extreem hoog water de geleidering bovenin de paalbeugel kan komen. Bij de te verwachten verhoging is het dus raadzaam om voldoende lijn te geven. Met vriendelijke groet,
Bestuur Wsv Texel
Wsvtexel

Zoals U in de vorige editie van de Watertesselaar kon lezen heeft Rob afscheid genomen als redacteur, waarover verderop in de WT wat meer. Toegetreden tot de redactie is Guus Lange. Misschien kent U hem al vanaf de steiger en anders wellicht van het stukje dat hij schreef voor het Maartnummer 2019 over zijn boot: De Bolle Jan. Guus leek het leuk om de opmaak van De WT te gaan doen en ik heb die taak met plezier aan hem overgedragen.

Beste leden van WSV Texel,

Dit jaar komt er een najaars klusdag, namelijk op zaterdag 13 November.

Het doel hiervan is de haven en steigers winterklaar te maken dus zoveel mogelijk potentieel zwerfafval op te ruimen, denk aan landvasten en losliggende trapjes, onderhoud te plegen aan de steigers en installatie en de boten van het jeugdzeilen naar de loods van het landje te brengen. Met een aardige groep leden zijn we in een paar uur klaar, gezellig en een mooie afsluiter voor het seizoen. 

Nu hebben we natuurlijk niet zicht op alles dus als je ergens een klus weet meld dit dan via een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  . 

Hopelijk tot ziens op de klusdag!

André Kooger.

De bouw van het Multi-functioneel Centrum van de Waddenhaven gaat gestaag door. Zoals bekend kunnen wij als Watersportvereniging hier ook gebruik van maken. Naar verwachting kan de kanoloods/het Ruim eind mei in gebruik genomen worden. Dan kunnen de stellingen voor de kano's geplaatst worden en de ruimte verder ingericht.

Een goed vooruitzicht!!

Foto's Jook Nauta

 

 

 

Pagina 1 van 5