Laatste nieuws

Het bestuur van Watersportvereniging Texel wenst al haar leden een

mooi vaarjaar 2023

U komt toch zeker ook op de WSV nieuwjaarsreceptie?

           Zondag 8 januari vanaf 17:00 uur in De Kajuit

Ook partners zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje.

 

 

 

Veiligheid steigers

Beste leden,
 

We willen graag jullie aandacht vestigen op een belangrijke kwestie met betrekking tot de veiligheid op onze steigers. Met de zomer achter ons en de natte herfst- en wintermaanden voor de deur, is het van cruciaal belang dat we ervoor zorgen dat onze steigers veilig begaanbaar blijven.
 

Om deze reden hebben we onlangs nieuwe luiwagens geïnstalleerd bij verschillende lichtpunten op de steigers. Deze luiwagens zijn bedoeld om gladde plekken op de steigers aan te pakken en ervoor te zorgen dat we veilig kunnen blijven lopen en werken op de steigers, zelfs in natte omstandigheden.
 

Er zijn in totaal 10 luiwagens verdeeld over de steigers voor uw gebruik. Als u een aangegroeide gladde plek opmerkt, nodigen we u uit om de luiwagen te gebruiken om deze plekken te schrobben met wat zout water. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan de veiligheid op onze steigers.
 

Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat onze steigers veilig blijven voor iedereen. Uw medewerking en waakzaamheid zijn van groot belang, vooral tijdens de komende maanden.
 

Bedankt voor uw aandacht en samenwerking.
 

Met vriendelijke groet,

Wsv bestuurslid Techniek
Andre Kooger

Beste medewatersporters,

Ruim twee maanden geleden deed ik een aankondiging voor twee vaartochten: in het weekend van 15-16 juli naar de Pettemer Boei en voor een tocht Rond Texel en Vlieland in het weekend van 16-17 september. Dat het op 15 en 16 juli te hard waaide en ook nog eens uit het zuid-zuidwesten weten we misschien nog, die tocht werd afgelast…

De tocht Rond Texel en Vlieland staat nog steeds op de agenda, maar die datum valt in mijn vakantie, ik vaar die zelf niet mee… Ik heb Herman Speckmann gevraagd de organisatie daarvan op zich te nemen.

Inmiddels is er een geluid ontstaan om een “ouderwets weekend” (zaterdag weg, zondag terug) te organiseren. Dat zou dan kunnen plaatshebben op 23-24 september. Het tij is dat weekend goed genoeg om naar Vlieland of Terschelling te varen, en als het weer dát niet toelaat kunnen we als alternatief nog naar het IJsselmeer.

Voordat ik één en ander handen en voeten ga geven wil ik graag even polsen of en hoeveel belangstelling er is voor deze evenementen. 

Dus bij deze: als u belangstelling heeft voor óf de Ronde om Texel en Vlieland, óf het weekend weg op 23 september (of allebei), laat mij dat dan even weten. Bij voldoende belangstelling wil ik graag e.e.a. gaan regelen.

Met vriendelijke groet,

Rob Arensman

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

  UITNODIGING

 VOOR EEN  
 GEZELLIGE EN    
 LEKKERE
 MOSSELAVOND 

Voor wie echt geen mosselen lust of verdraagt kan een smakelijk alternatief verzorgd worden.

Datum:            Vrijdag 18 november
Tijd:                 18.00 uur
Plaats:             De Kajuit
Prijs:                € 22.50 pp

Dit is voor de mosselen of het alternatief met frites, salade, stokbrood, sausjes en inclusief drankjes 

Attentie:
Gezien de beperkte ruimte in de Kajuit kunnen maximaal 35 mensen deelnemen aan de maaltijd. De eerste 35 aanmelders veroveren een plaats.

Aanmelden kan t/m 12 november via: bDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Svp daarbij aangeven of je (hopelijk) voor de mosselen gaat of het alternatief. Partners zijn natuurlijk ook welkom.

Na aanmelding ontvangt je een e-mail met daarin bericht of je bij de eerste 35 aanmelders zit en het bankrekeningnummer waarop het bedrag moet worden overgemaakt. 

Je aanmelding is definitief als de betaling is ontvangen

We hopen op een welgevulde Kajuit op de 18e. Wij hebben er zin in!

Een hartelijke groet van het organiserend comité

Rob Arensman, Joyce Swemle, Ina Pool, Mabel Mantje, Greet Swabedissen en Bep Broere
 

Werkdag 29 april 2023.

Kort samengevat: De werkdag was een groot succes!

Een opkomst van zo’n 30 man waaronder veel nieuwe gezichten een positieve sfeer én het goeie weer hebben er voor gezorgd dat de kluslijst (bijna) volledig afgevinkt is.

Vanaf de start om 8 uur ging iedereen voortvarend aan de gang, palen werden schoongekrabd, de steiger werd geboend en rond het clubhuis werd schoongemaakt en geschilderd. Ook in de Kajuit werd alles gesopt en klaargemaakt voor het nieuwe watersportjaar.

De nieuwe terrasreiniger werkt uitstekend, nadeel is dat we best wel veel steigers hebben en deze reiniger maar 2 plankbreedtes per keer “pakt”, maar dankzij de roterende borstel en de wateraansluiting is het apparaat door iedereen eenvoudig te gebruiken. Reiniger en verlengsnoer staan in het klushok dus als het bij jou op de steiger glad wordt kan je dit apparaat zo pakken, even vragen om de sleutel dan.

Veel paalkoppen van de achterpalen zijn ook weer van een fris laagje witte verf voorzien, ook de paalkoppen op de steigers worden gedaan.

Ook zijn er al veel steigerplanken vervangen, de rotte delen waar we niets meer mee kunnen zijn afgevoerd en de delen die nog oké zijn liggen weer in het klushok om gebruikt te worden om de zij-steigers op te knappen. 

Wat is er nog te doen? Er moeten nog wat steigerplanken vervangen worden.

Misschien dat we hier nog een extra werkdag(deel) voor organiseren, zoals het deze keer ging was het prima, met 2 á 3 teams die planken verwijderen en plaatsen en een man of 4 die planken aan en afvoert gaat het werk bijzonder vlot. Hoe we dit vorm gaan geven komt nog in een nieuwsbrief langs.

Verder gaan we nog luiwagens (harde bezems dus) over de steigers verdelen. Bij verschillende lichtpunten worden ze neergezet. Voor algemeen gebruik.

Al met al een geslaagde werkdag, voor de inwendige mens werd gezorgd door Albert en z’n team en om 4 uur sloten we het af met een biertje plus bitterbal op het terras voor de kajuit.

Iedereen die aanwezig was Bedankt en allen een schitterend vaarseizoen gewenst namens het bestuur!

 

 

De eindejaarstocht van afgelopen zaterdag was een groot succes. Er deden zo'n 16 boten mee, met totaal zo'n 30 bemanningsleden. De toch werd georganiseerd door Rob Arendsman en die heeft wel vaker met dat bijltje gehakt, dat was duidelijkte merken.

Pagina 1 van 6